Verslag van de vijfde Bats Classic (dus eerste lustrum!) verreden op zaterdag 14 juli 2018.

Om klokslag 09.00 uur vertrokken 15 fietsers en de 2 vaste begeleiders (Okko& Okko) onder een gelukkig enigszins bewolkte hemel uit Boekelo. Na ruim 40 km dook de eerste helling op, het Beukenlaantje aan de voet van de Holterberg, direct daarna de Toeristenweg naar Nijverdal en de Tunnelweg naar Avonturenpark Hellendoorn. Na 60 km de eerste pleisterplaats en wel Tante Stoof, dus koffie met gebak.

Na de pauze gelijk de Sanatoriumweg op, dan de Bergweg in Luttenberg (even genieten van het fraaie uitzicht) en de Lemelerberg. Via een lang golvend fietspad richting de Boswachterij van Ommen. Elke keer als wij een fietser passeerde hoorde ik Gerard wel 25 x achter mij roepen: grrrote grrroep, grrrote grrroep. Dwars door de boswachterij reden we over het mooiste laantje van de dag: de Eerdersveldweg. Via Junne kwamen we terecht bij Beerse, een soort openluchtmuseum met beschermd dorpsgezicht. Wat zijn er veel mooie dingen te zien in Nederland. Even een banaantje gegeten, een paar foto’s gemaakt en weer verder.

Dat was een wat kaal gedeelte maar dat heeft ook zijn charme (een kale man kan toch ook interessant zijn?) De Almeloseweg naar Tubbergen bleek een geniepig oplopende weg. Gelukkig kwamen we weer in een wat meer bosrijke omgeving. Via het Lädderke, een mooi stuk vals plat waar we nog zo’n 50 stinkende tractoren tegenkwamen arriveerden we op de Ageleres. Eerst lekker naar beneden en vervolgens na wat klimmen kwamen we terecht bij Hotel De Landmarke in Ootmarsum, onze tweede pauzeplaats. Het was inmiddels behoorlijk warm geworden en de kilometers begonnen te tellen. Rustig de tijd genomen om wat te eten en te drinken. Inmiddels had Vera zich ook bij ons aangesloten zodat we het laatste deel met 16 Batsers hebben gefietst.

Dat laatste deel kende nog een paar heuveltjes zoals De Paasberg en de Wilmersberg. Via het vliegveld kwamen we om 17.00 uur bij De Buren aan. Daar hebben we gezamenlijk nog wat op de goede afloop gedronken. Janet bedankte iedereen voor de positieve inbreng.

De statistieken: afstand 187 km, gemiddelde 30,0 km p/uur, hoogtemeters 777.

De tocht is prima verlopen, geen valpartijen, geen enkele lekke band en geen gemopper.

Alle voorrijders hebben prima werk afgeleverd en ze hebben zich perfect aan de afspraken gehouden. De Okko’s hebben ons onderweg weer prima verzorgd, mede mogelijk gemaakt door onze voorzitter die de bus van Hess ter beschikking heeft gesteld. Wij zijn hem daar zeer dankbaar voor.

Samengevat: een dag waar we met plezier en trots op terug kunnen kijken.

Fedde.                               Boekelo, juli 2018.

prev next