Bats-classic 2017: Baumberg en omstreken

Verslag van de BATS CLASSIC 2017. Gefietst op zaterdag 15 juli.

Oorspronkelijk hadden 23 leden zich aangemeld. Daarvan hebben 5 personen om diverse redenen af moeten zeggen, hetgeen impliceert dat we met 18 man (waarvan 1 vrouw) hebben gefietst en waarbij we door de beide Okko’s werden begeleid.

De weergoden leken ons niet goedgezind en ook de verwachtingen waren niet al te rooskleurig, maar achteraf viel dat geweldig mee. Geen regen, weinig wind en een goede temperatuur, kortom prima fietsweer.

Om exact 09.00 uur zijn we vanaf de parkeerplaats achter De Buren van start gegaan.

We hadden na rijp beraad besloten om met één groep te gaan fietsen. Dat had 2 voordelen: we hadden maar 2 voorrijders nodig en in Duitsland mag/moet je met een groep van 15 of meer renners op de grote weg fietsen.

We hadden prima voorrijders die zich voortreffelijk van hun taak hebben gekweten. Zonder anderen te kort te doen wil ik de volgende kopmannen hartelijk dank zeggen: Hans Bouwman, Gert Dekker, Boris Kruidhof, Wouter Hakvoort en Sjoerd Meijer.

De eerste 40 kilometers naar Ahle en Asbeck vormden een mooie opwarmer. We passeerden Schloss Varlar (foto 1). Voor de pauze in Coesfeld moesten we 2 behoorlijke klimmetjes verwerken. Lekker buiten op het terras van “Zum Coesfelder Berg” koffie gedronken en apfelstrudel gegeten.

We vervolgden onze op en neer gaande weg en kwamen al snel aan klooster Gerlebe voorbij (foto 2). Het was nu allemaal op en daal maar het geweldige uitzicht van de prachtig goudgele korenvelden vergoedde veel. Die korenvelden zijn toch veel mooier dan het saaie mais.

Na de zwaarste helling reden de snelste renners door naar de Longinusturm (foto 3). Dat was niet de bedoeling dus heeft Okko deze manschappen even teruggehaald. We zijn afgedaald naar de Westerode Mühle (foto 4 en 5) en scherp links naar boven naar de Baumberg. Opnieuw een schitterend uitzicht waarvoor we zelfs even stil zijn blijven staan.

Via Billerbeck zijn we naar Schloss Darfeld (foto 6) gereden. Een waarlijk schitterend kasteel. Okko V. heeft een paar mooie foto’s gemaakt. Daarna door naar Eggerode. Bij hotel Winter opnieuw lekker op het terras. Wat gegeten en gedronken en op naar het laatste deel van de tocht.

Via Ramsberg naar Nienborg en vandaar binnendoor naar Heidehof en zo naar De Buren in Boekelo.

De 162 kilometer zaten er op. We arriveerden zo rond kwart voor vijf.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag: geen valpartijen, niet één lekke band. Het weer was goed, iedereen hield zich voorbeeldig aan de gemaakte afspraken, we konden overal goed doorrijden en de natuur (de korenvelden, de mooie binnenweggetjes) werkten hieraan mee.

Hartelijk dank aan alle deelnemers, de Okko”s voor hun ondersteuning, Wim Nijhof voor het beschikbaar stellen van de onmisbare bus en het bestuur voor de financiële ondersteuning.

prev next