2016 15jr jubileum

2016-08 15-Jaar Jubileum,

 

Na een aantal maanden van brainstormen en organiseren is het dan toch echt tijd om het jubileum te gaan vieren. Het programma is gebaseerd op vele leuke activiteiten die we “al 15-jaar” met elkaar beleven, maar dan met een twist.

 

Alvorens te starten met de fietstocht is het officiële begin van deze feestdag bij huize Van der Voort. Daar worden, net als met de clubtochten, onder het genot van een traditionele kop koffie met krentenwegge de eerste herinneringen opgehaald. Na enig aandringen is de opkomst met 16 fietsers uit de A, A-, B+ en B groep, prima te noemen. Gezamenlijk fietst het blauw-gele gezelschap over bekende wegen richting Noordoost Twente. Twekkelo, Universiteit Twente, Vliegveld Twente, De Lutte, om Denekamp, Hooidijk en Oostmarsum, is de route die we gefietst hebben naar Villa Velo. In dit wielerhotel is het tijd voor koffie met gebak. Ter plekke loopt de temperatuur op en en passant worden sommige heetgebakerde leden geblust. Met ander woorden, het water vloog over de tafels, wat lekker verkoeling gaf. Na een korte uitleg over de opzet van dit wielerhotel vervolgen wij onze weg. Via Weerselo, Hertme en Delden komen we uit eindelijk weer terug in Boekelo. De tocht wat gezellig, mooi qua omgeving, over het algemeen over rustige wegen, lekker tempo en er is ook nog eens prima gefietst door iedereen. De tocht sluiten we bij Café de Buren af met het eerste en zeker niet het laatste drankje.

 

Vanaf nu is het voor de organisatie even aanpoten om de laatste spullen bij ’t Scharrelhoes klaar te zetten. Gezien het prachtige weer wordt alles buiten opgesteld. Als alles gereed is komen de eerste gasten aan bij deze prachtige buiten locatie, welke door iedereen erg gewaardeerd wordt. Bij aankomst wordt iedereen verwelkomd met een prosecco en een echte “B@ts 15-jaar” jubileum tompouce. De sfeer zit er al goed in als de Ugly Twins hun eerste noten spelen. Hun optreden wordt onderbroken voor een ludieke speech van Jan-Martin, die de honneurs waarneemt van de afwezige voorzitter. Veel activiteiten passeren de revue en Jan-Martin weet elk lid nauwkeurig te typeren aan de hand van hun sterke punten (en tekortkomingen...). Ook worden onze sponsoren bedankt voor de steun in de afgelopen jaren en daarnaast ook René en Wouter die een bijdrage aan dit feest hebben gedaan. Daarna opent Addie de BBQ. Iedereen geniet van het goede eten, het heerlijke weer, het prachtige schouwspel van lichtflitsen rondom ons en ondertussen speelt de band rustig door. René laat nog een film zien met vele belevenissen van de B@ts. Het blijft prachtig weer en het koelt langzaam wat af, een ideaal moment om de speciale jubileum truien te voor schijn te halen! De gelegenheid voor de geplande wielerquiz doet zich niet voor dus die skippen we. Het eten wordt afgesloten met heerlijk schepijs van “Van der Poel”. Het feest is daarmee nog niet ten einde, maar na nog enkele versnaperingen sluiten we het feest na middennacht toch maar af.

 

Foto’s:   2016 Jubileum